Урочиста церемонія випуску І набору учасників Школи ефективного урядування: адвокасі

23 квітня 2016 р. Громадська організація «Інститут політики та урядування» провела в America House Kyiv урочисту Церемонію випуску І набору учасників Школи ефективного урядування: адвокасі за участю відомих дипломатів, політиків, представників бізнесу та освіти.

З вітальним словом з нагоди випуску І набору учасників Школи виступили: директорка America House Kyiv Крісті Енн Хофленд, заступник аташе з питань культури посольства США в Україні Рейджін Стоукс, Надзвичайний і Повноважний посол в Україні, відомий економіст, Голова Наглядової Ради МЦПД Віктор Маштабей, а також Президент Континентального клубу ЄС, ведучий програми «UA:TEA TIME» на Першому національному Олів’є Ведрін.

Почесним гостем Церемонії став меценат, «Великий Українець» і Голова Благодійного фонду ім. Б. Гаврилишина, професор Богдан Гаврилишин. Богдан Дмитрович говорив про необхідність змін в Україні, про важливість і доречність ініціатив учасників Школи, привітав їх з великою проведеною роботою і побажав успіхів у майбутніх звершеннях.

Президент Інституту політики та урядування Вікторія Вдовиченко висловила надію на подальшу плідну співпрацю на благо розвитку і становлення сильного громадянського суспільства в Україні, подякувала за підтримку у реалізації проекту «Школа ефективного урядування: адвокасі» партнерам і колегам.

Блискучим завершенням Церемонії стало довгоочікуване вручення учасникам Школи ефективного урядування: адвокасі сертифікатів за успішне проходження її етапів. І про найголовніше і найприємніше: анонімним голосуванням експертів, спікерів, організаторів і самих учасників, було обрано три найкращі адвокасі-проекти Школи ефективного урядування: адвокасі. Переможцями, які отримають фінансове заохочення своїх адвокасі-проектів, стали Ганна-Анастасія Мельничук з проектом «Бібліотека як бренд університету», Альона Романюк і її проект «Лікування «кришталевим» людям» і Олег Серняк з проектом «Запровадження інституту незалежних освітніх аудиторів у системі вищої освіти України».

Участь у Школі взяли 30 молодих лідерів із 12 областей України, які протягом 5 місяців навчалися у Школі і, наразі, впроваджують 16 адвокасі-проектів у сфері охорони здоров’я, освіти, соціального захисту, екології та державного управління.

Серед гостей, які долучилися до урочистої Церемонії випуску І набору учасників Школи ефективного урядування: адвокасі, були: Президент AGRO Generation Джон Шморгун, партнер Porcelain Group Патрисія Шморгун-Гаврилишин, Генеральний директор компанії Танграм Україна Олексій Цебро, представники Дипломатичної академії України, Національного агентства з питань державної служби України, міжнародних асоціацій, благодійних фондів та громадських організацій.

Партнерами проекту виступили Посольство США в Україні, Благодійний Фонд ім. Богдана Гаврилишина, Інститут професійного лобіювання та адвокасі, Центр політико-правових реформ, DESPRO, Freedom House та інші.