Проміжні результати адвокасі-кампаній учасників Школи ефективного урядування: адвокасі

22-23 квітня 2016 р. стартує заключний четвертий етап першого набору проекту «Школа ефективного урядування: адвокасі»! Команда ГО «Інститут політики та урядування» пишається своїми учасниками та представляє проміжні результати реалізації їх адвокасі-проектів. 

За час навчання у Школі Ганна-Анастасія Мельничук отримала гранд від Британської Ради в Україні на встановлення бібліоаптечки для дітей Івано-¬Франківської міської дитячої клінічної лікарні, і виступила на місцевому телебаченні та обласному радіо для кращої поінформованості суспільства про значення бібліотек.

Олег Серняк презентував світу есе з основною ідеєю проекту під назвою «Незалежний освітній аудитор: професіонал, ревізор, друг», яке перемогло в конкурсі MindSketch від аналітичного порталу VoxUkraine й опубліковане в лютому 2016 р. Одночасно, Олег зайняв призове місце в спеціальній номінації від сайту «Освітні тренди» на Х Всеукраїнському молодіжному конкурсі «Новітній інтелект України» зі статтею «Запровадження інституту незалежних освітніх аудиторів як механізму громадського контролю якості вищої освіти в Україні».

Володимир Короленко 16 березня 2016 р. відстоював свій адвокасі-проект на засіданні Комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради України з питання про утворення державної установи «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України».

Жанна Харківська та Єлизавета Шилкова провели зустрічі з представниками бізнес-середовища в м. Харків щодо популяризації впровадження соціальної відповідальності компаній та підприємств.

В рамках втілення адвокасі-проекту «Голос громади» Марина Фільченко поборола всі владні перепони та зареєструвала першу петицію, як інструмент діалогу влади і громадськості.

Альона Романюк в рамках реалізації адвокасі-проекту «Лікування «кришталевим» людям» разом з іншими активістами проводила акції «кришталевих дітей» під Міністерством охорони здоров’я України «Не розбивайте наше життя» і, як результат, хворобу «Недосконалий остеогенез» було офіційно затверджено у Наказі Міністерства охорони здоров’я України №787. А також радісною новиною став запланований у травні 2016 р. приїзд естонських фахівців, які понад 20 років вивчають дане захворювання і зроблять безкоштовне обстеження «кришталевих» людей в Україні. 

Світлана Головчук реалізуючи свою адвокасі-кампанію спільно з колегами провела ряд тренінгів для лідерів студентського самоврядування у межах “Міжнародної програми лідерства”, організувала Школу лідера «Лідерство і команда», творчі вечорі «Україна – США: діалог культур»,  Speaking club (спільно з Міжнародною організацією Conversational English Camps International) та ІІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Освіта для сталого розвитку: міжконтинентальний діалог інтелектуалів» з представниками 8 країн - України, Білорусії, Молдови, США, Туреччини, Азейбарджану, Казахстану, Киргизії. 

Це далеко не всі результати не кожного з учасників Школи, але вони є важливим кроком на шляху вдосконалення нашої держави у різних сферах життя.

Ми радіємо за наших учасників, бажаємо їм успіхів, наснаги та натхнення! 

Більше інформації та фотоматеріали учасників Школи ефективного урядування: адвокасі розміщено на офіційній сторінці у Facebook.