Що думають в ЄС про Україну?

Представники ГО «Інститут політики та урядування» взяли участь у презентації опитування: «Що думають в ЄС про Україну?»

На початку листопада Інститутом світової політики було презентовано результати опитування громадян восьми країн Європейського Союзу щодо їх думки про вступ нашої держави до ЄС, а також бачення стосовно війни на Сході України.

Проведене дослідження показало, що серед асоціацій з Україною переважають негативні образи: війна, бідність та Росія. 30% громадян ЄС вважають, що Україні варто надати членство, аби захистити від зазіхань Росії, але, за їх думкою, без подолання корупції та олігархії перспектива членства для нашої держави малоймовірна.

Більше половини опитаних громадян ЄС (60%) вважають, що збройний конфлікт на Сході України інспірований Росією, але інша частина європейців (53%) зазначають, що в Україні відбувається громадянська війна.

Пересічних громадян Європейського Союзу насторожує не лише збройне протистояння двох стратегічно важливих країн, а й недотримання принципів верховенства права та високий рівень корупції, процвітаючий в нашій державі. Варто зазначити, що погіршує ситуацію і потужна антиукраїнська пропаганда, організована Росією.

Звичайно, такі висновки є доволі невтішними, проте, саме завдяки подібним ініціативам у прогресивних українців вибудовується чітке розуміння реальних настроїв та візій щодо України, які панують на Заході. Саме тому команда ГО «Інститут політики та урядування» активно бере участь у подібних заходах та робить свій внесок у розбудову відповідального суспільства в Україні, працює над поширенням кращих українських практик громадських ініціатив у світі і формує позитивний імідж нашої держави на міжнародній арені.