Інститут політики та урядування - інформаційний партнер ІV Міжнародного наукового молодіжного форуму "Україна у світі, світ про Україну"

Інститут політики та урядування виступив інформаційним партнером ІV Щорічного міжнародного наукового молодіжного форуму "Україна у світі, світ про Україну", що відбувся 25 березня 2016 року в Дипломатичній академії України при МЗС України.

Роботу Форуму відкрив Ректор Академії Вячеслав Ціватий. У своєму зверненні до учасників заходу він зазначив, що головна мета Форуму залучити якомога більше молоді з усіх регіонів України з метою створення наукової платформи на базі Академії, де вони зможуть вільно спілкуватися та обмінюватись своїми думками, а також розширювати коло своїх контактів. Професор підкреслив, що вказана діяльність є однією зі складових активно впроваджуваної в Україні молодіжної дипломатії.

У пленарній частині Форуму були представлені доповіді почесних гостей. Зокрема, до молоді України звернувся Борис Тарасюк, Народний депутат України, Заступник голови Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, Міністр закордонних справ України (1998-2000, 2005-2007), Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні Й.В. Манож Кумар Бхарти, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Македонія в Україні Й.В. Столе Змеєкоски, керівник Програми професійного розвитку Офісу зв’язку НАТО в Україні Й.В. Ове Уруп-Медсен та інші шановані гості.

Форум продовжив свою діяльність у форматі чотирьох тематичних круглих столів:

І. Українська економічна дипломатія: історія, перспективи, персоналії;

ІІ. Виклики ХХІ століття і сучасна дипломатія;

ІІІ. Дипломатичний інструментарій захисту національної безпеки;

ІV. Україна між регіоналізмом і глобалізмом: виклики українській дипломатії.

Команда Інституту політики та урядування взяла безпосередню участь у роботі Форуму. Президент Інституту Вікторія Вдовиченко виступила з доповіддю на тему "Europen Values vs European Polities: Italian View", Керівник відділу PR та міжнародних зв'язків Юлія Маркуц доповіла про особливості економічної дипломатії України в сучасних умовах управління державною борговою політикою, керівник юридичного відділу Ольга Чорна активно дискутувала з питань вітчизняної економічної дипломатії.

У заході взяли участь викладачі, молоді науковці, аспіранти, студенти й учні з різних міст України, зокрема Києва, Одеси, Миколаєва, Запоріжжя, Ужгорода, Чернівців, а також іноземні учасники з Республіки Польща, Румунії та Республіки Кенія. У форумі також взяли активну участь співробітники МЗС України, а також викладачі, співробітники, аспіранти та студенти Дипломатичної академії України.

Детальніша інформація про ІV Щорічний міжнародний науковий молодіжний форум, його програма представлені на офіційному сайті Дипломатичної академії України http://dipacadem.kiev.ua/